sâmbătă, 23 iulie 2016

Tipuri de naluci-lingurita oscilanta

Salut!
Dan sunt si azi vreau sa vorbim despre linguritele oscilante si metodele de pescuit cu acestea.
Lingurite oscilante
Linguritele oscilante sunt probabil cele mai renumite naluci all-time. Putem spune ca nu exista pescar de spinning care sa nu detina cateva modele de oscilante in trusa.
Pe piata sunt o sumedenie de modele de oscilante cu diferite forme, culori si gramaje.
 In fuctie de marimea lor, ele pot fi folosite la orice tip de de peste rapitor.

Pescuitul cu lingurite oscilante se poate face fie cu recuperare liniara continua, pot fi jucate intre ape, recuperate la suprafata sau in stil jigging.

Recuperarea continua
Se lanseaza naluca, se asteapta sa cada la adancimea dorita, dupa care se mulineaza constant pana la mal. Viteza de recuperare depinde de marimea si modelul linguritei care alegeti sa pescuiti.

Recuperarea intre ape
Se lanseaza lingurita, se aspteapta sa ajunga la adancimea dorita, dupa care se ridica de doua trei ori din lanseta, se recupereaza firul si asa se repeta pana ajunge naluca la mal.

Recuperarea in stil jigging
Se lanseaza lingurita, se asteapta ca aceasta sa ajunga pe fundul apei si se recupereaza in dinti de fierastrau exact ca si in cazul nalucilor soft. Atacurile survin in general pe caderea nalucii.

Recuperarea la suprafata
Se foloseste acest stil cand se urmareste capturarea pestilor ce ataca la suprafata apei. Se lanseaza lingurita si de indata ce aceasta atinge apa, se incepe recuperarea ei rapid si fara intrerupere.

Imi doresc ca aceste informatii sa iti fie de folos atunci cand vrei sa mergi sa pescuiesti la spinning cu lingurite oscilante.
Daca ai completari la cele prezentate de mine, te rog sa lasi un comentariu in campurile de mai jos.
Fire intinse si capturi frumoase!!!Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.


Niciun comentariu: