miercuri, 10 august 2016

La rapitori pe Dunare in August.Incarcat cu incredere si entuziasm am pornit duminica trecuta catre prima partida de pescuit dedicata in totalitate pestilor rapitori pe Dunare.
Deobicei cand mergeam la pescuit imi placea se combin pescuitul, aveam o lanseta doua la crap, una la somn, o lanseta de spinning, fara a ma concentra efectiv pe un singur tip de pesti.


Asadar, cum spuneam am pornit duminica trecuta la Dunare, in zona noastra, in apropiere de Galati incarcat de rame negre, lipitori, ficat si pestisori vii, in cautarea somnului si a salaului.
Ajuns pe malul apei am pregatit 4 lansete, dintre care doua la somn cu rama neagra si lipitoare si doua cu pestisori vii in carlig. Vantul batea foarte tare, ingreunand foarte mult lansarile si pescuitul in general.
Dupa aproximativ trei-patru ore, vazand ca la aceste lansete nu s-a prins decat un somotel de aproximativ 200 grame, am scos si lanseta de spinning si am inceput sa caut pestele cu aceasta.
La scurt timp dupa ce am inceput sa pescuiesc la spinning, am scos la mal un avat de 1kg ce a atacat o lingurita rotativa cu paleta lunga si multiclora. Ulterior, desi am incercat cateva zeci de naluci si sute de lansari nu am mai reusit sa prind nimic. Lansetele puse cu rame, ficat, pestisori la fel au stat si ele linistite fara sa fie deranjate de nici un peste.A doua zi dimineata, din cauza faptului ca am adormit tarziu, la fel a vut loc si trezirea mea. Imi propusesem ca la ora 4 sa fiu deja cu cafeaua bauta si gata de actiune, dar somnul si oboseala nu m-au lasat sa ies afara mai devreme de ora 5. Am baut repejor cafeau si m-am apucat sa rearanjez lansetele pentru stationar, dupa care am trecut iar la spinning.

Dupa jumatate de ora am reusit cu o guma de 11 cm Ocean Blue de la Berkley  sa aduc in minciog un salau frumos de 1 kg si 200 de grame. Pana la ora pranzului am reusit sa mai scot din apa o stiuculita mica de doua-trei sute de grame care s-a intors fericita intr-un final inapoi in Dunare.


 Cam asta a fost povestea unei partide de pescuit de 24 ore pe Dunare la pesti rapitori. O partida in care lansetele de stationar au stat degeaba, partida fiind salvata de frumosul, dar obositorul pescuit la spinning.


Pana data viitoare, fire intinse si vreme frumoasa la pescuit.


Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Partida de pescuit asemanatoare cu multe alte partide facute de mine.
Bine scris. Felicitari!

prinde-peste.ro spunea...

Multumesc!