duminică, 11 septembrie 2016

Pescuitul la spinning cu gume

Pescuitul cu gume (naluci de silicon), devine un stil de pescuit din ce in ce mai apreciat de catre pescarii de spinning de la noi din tara.
Gumele sunt naluci moi, confectionate din silicon sau plastic moale, fiind gasite intr-un numar foarte mare de forme, marimi si culori.

 Cel mai des, acestea sunt folosite in pescuitul salaului, somnului si bibanului, dar folosind anumite tehnici pot fi folosite si in pescuitul avatului si stiucii.In functie de locul in care se pescuieste si marimea nalucii, acestea se armeaza cu jiguri de diferite greutati si marimi, iar daca se pescuieste in agatatura se pot folosi anumite gume ce merg armate cu carlige offset.

Pe langa pescuitul clasic (guma+jig, offset), acestea mai pot fi folosite si impreuna cu diferite modele de spinnerbite, underspin jig,  skirt-jig, sau in monturi precum, drop-shot, carolina rig, texas rig, etc.

Pescuitul salaului si somnului cu gume.

Pescuitul salaului si somnului cu gume se face aplicand tehnica dinti de fierastrau.
Se lanseaza naluca si se asteapta ca aceasta sa ajunga pe fund. Se ridica de 2-3 ori varful lansetei, se asteapta ca naluca sa ajunga iarasi pe fund.  Se recupereaza firul si se repeta aceste miscari pana cand naluca ajunge inapoi la mal.
In cele mai multe dintre cazuri, atacul survine pe caderea nalucii inapoi pe substrat.

                                            Pescuitul bibanului gu gume.

In functie de locul unde il gasim, bibanul se pescuieste astfel:

1. Daca acesta se hraneste in suprafata apei, se lanseaza naluca si in momentul in care aceasta atinge apa se recupereaza rapid cu ridicari rapide din varful lansetei.
2. Daca bibanul se hraneste la fund, se pescuieste in acelasi mod cu salaul, folosind tehnica dinti de fierastrau.Pescuitul Stiucii cu gume.

Desi nu este foarte popular, pescuitul la gume dupa stiuca in unele cazuri poate fi foarte eficient.
Se lanseaza naluca si se recupereaza incet, liniar cu mici stopuri, incercand sa pastram naluca intre ape.

Pescuitul avatului cu gume.

Pescuitul avatului cu gume se face cam in acelasi fel cu restul nalucilor destinate lui.  Se folosesc in general jiguri mici si gume mici de 5-7cm. 
Se lanseaza naluca si in momentul in care aceasta atinge apa se incepe o recuperare rapida, imitand un oblete ce incearca sa scape din zona.

Cand alte naluci nu dau rezultate, gumele pot fi solutia salvatoare a pescarului de spinning.
Un avantaj a acestora este si costul mult mai scazut fata de alte naluci, mai ales daca se pescuieste in zone cu structuri unde sansele de a agata naluca cresc considerabil.

Aceste informatii imi doresc sa iti fie folositoare in abordarea urmatoarelor tale partide de spinning si te invit daca mai cunosti alte trucuri privind pescuitul la spinning cu gume sa ne impartasesti intr-un comentariu in subsolul acestui articol.


Fire intinse si capturi frumoase in fotografii!


Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: