marți, 24 ianuarie 2017

Primul pescuit la copca.

Salutare prieteni!

Azi vreau sa va povestesc despre prima mea experienta la pescuit la copca.

Impreuna cu colegii din ANCBP filiala Galati , am planificat o iesire pe balta mare din complexul de balti de langa Galati, La Salcami.

Cum nici unul din noi nu a mai fost pana acum la copca am inceput sa planificam, sa vedem cu ce pescuim, cu ce ne incalzim , etc.
Aproximativ o saptamana nu am facut decat sa pregatim marea evadare, spre uluirea familiilor si prietenilor ce sunt mai comozi sau care nu pescuiesc de fel.

Ajunsi in ziua faptei, o parte din baieti au plecat de dimineata sa pregateasca copcile si ce mai era nevoie, iar restul printre care ma numar si eu am aparut dupa pranz.Cum orice om care vine direct de la serviciu, are aer in stomac, am sarit direct pe gratar, pentru ca vorba aia, mai intai trebuie sa prinzi pescarul si abia apoi pestele ☺.

Pescarul fiind prins, ne-am apucat sa ne facem monturile si am pornit pe balta. Am gasit doua copci facute de colegii ce au venit mai devreme si am inceput sa pescuiesc.
La o lanseta am pus o montura cu pestisor viu, iar la cealalta am incercat un jigging pe verticala.
Cum frigul s-a instalat repede, am dat bir cu fugitii la "umbra" la un pahar de vin. Lansetele erau la locul lor, singurul care se plimba pe la ele, intretinand copcile, era Cristi.

In timp ce stateam si povesteam despre ce misto este sa stai la pescuit vara in pantaloni scurti ☺, il auzim pe Cristi cum striga si plonjeaza precum fotbalistii spre coltul terenului, dupa inscrierea unui gol. La una din lansete a inceput sa ii plece firul.
Pana sa ne dam noi seama ca de fapt nu glumeste, apare ca o sageata prin gaura din gheata o frumoasa cumatra stiuca.

Dupa felicitarile de rigoare, ne-am pozat aproape toti cu ea (probabil presimtisem noi ca e singura care ne viziteaza partida asta) si l-am lasat pe Cristi sa o inapoieze baltii.

Pe timp ce se lasa seara, se lasa si frigul si oboseala in oasele noastre, asa ca am decis sa imi scot lansetele din apa si sa ma alatur baietilor la o cana de vin fiert. Bine, fie. Mai multe cani de vin fiert☺.
In jurul orei 23:00 fiecare unul cate unul am intrata la caldurica, locul meu fiind cel de la gura sobei. Bine, bine, puteti spune, dar ce injuraturi imi luam daca nu reuseam sa reaprind focul pe la 3 dimineata. Sper sa nu aflu. ☺


Duminica dimineata, dupa o cafea in stil italienesc facuta de Luigi (trezeste si mortii) si o ninsoare ca in povesti, cei care trebuia sa plecam dimineata am inceput sa strangem bagajele.

I-am lasat pe baieti sa se odihneasca si sa pescuiasca incontinuare, dar dupa cum s-a vazut treaba singurul lucru care l-au mai prins a fost inca un gratar. ☺

Dupa aceasta experienta, un lucru il stiu sigur, vreau sa mai merg la pescuit la copca si le multumesc baietilor ca au organizat aceasta iesire. Am mai bifat un stil de pescuit.

Iti multumesc ca ai citit aceasta povestioara pana la sfarsit si daca....

Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: