miercuri, 15 martie 2017

Mreana

Salut!
Continui seria de prezentare a principalilor specii de pesti de la noi din tara cu mreana.

Mreana este un peste din familia ciprinidelor ce se gaseste in apele curgatoare de ses si de deal din Europa, preferand fundurile nisipoase sau pietroase.
Cu un corp alungit, aproape cilindric, mreana are in jur de 30-50cm si 4 kg, dar uneori fiind prinse si exemplare mai mari, de pana la 10-12 kilograme.Mreana se hransete pe fundul apei cu nevertebrate, insect, larve, viermi si crustacee.
In pescuitul sportiv, mreana este foarte iubita pentru plecarile in forta in timpul drilulrilor.

Cei mai multi dintre pescari cauta acest peste in partide dedicate la feeder.
Nada pentru pescuitul la mreana poate fi din groundbait cu arome de scoica, cascaval, micropeleti, pelete halibut, boiliesuri fishmeal maruntite, amestecuri de seminte, viermi opariti, mamaliga amestecata cu branza, etc.

Pentru un plus de atractie cei mai multi dintre pescari adauga parmezan sau cascaval ras in nada ce urmeaza sa o arunce in apa pentru mreana.

Momeala cea mai intalnita pe carlig este viermele sau buchetul de viermi, dar putanduse pescui si cu rama rosie, pelete halibut sau cubulet de cascaval.

Lanseta de feeder pentru pescuitul mrenei trebuie sa fie una de calitate , medium-heavy, pentru a rezista cu drilurile nebune ale acesteia. Mulineta cu frana ce lucreaza bine, echipata cu fir subtire dar rezistent, scufundator.

Deoarece se pescuieste pe zone pietroase se recomanda ca forfacul sa fie din monofilament, deoarece acesta este mai rezistent decat textilul pe un astfel de substrat.

Mreana avand de felul ei multe oase si o carne nu deosebit de gustoasa, este pescuita pentru faimoasele sale driluri si pentru fotografiat.


Fir intins si driluri de neuitat!!!

Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: