joi, 27 iulie 2017

Carasul - Cel mai raspandit peste de apa dulce din Romania

Salut!

In cadrul seriei de prezentare a principalelor specii de pesti ce se regasesc in apele noastre, azi vreau sa vorbim despre Caras.

Carasul, este cel mai raspandit peste de apa dulce din Romania.
Originar din Asia, acest peste are dimensiuni obisnuite de 10-15 cm, avand o greutate de 100-200gr, nu de putine ori fiind prinse si exemplare mari de pana la 2 kg.

Este un peste care rezista foarte mult atunci cand este scos din apa, provocand dureri de cap doamnelor, sotii sau mame de pescari. J

In pescuitul sportiv, carasul este un deliciu pentru pescarii cu varga sau pentru cei ce pescuiesc la feeder si o pacoste pentru cei ce urmaresc crapul, nu de putine ori acesta fiind prins la momeli dedicate crapului, cum ar fi boilies-urile.

Momelile folosite in pescuitul carasului sunt variate, incepand de la viermusi, rame rosii sau negre, mamaliga, paine, puffi, pelete,  porumb natural sau siliconic, pop-up-uri, etc. Practcic acesta nu refuza nimic din ce i-ar pune pescarul sportiv in carlig.

Carasul se pescuieste cu monturi fine, construite din fire subtiri, cu carlige de mici dimensiuni (nr.10, nr.12, nr.14, nr.16).

Din punct de vedere culinar, carasul este foarte apreciat pentru carnea sa dulce si hulit pentru oasele sale multe si mici.
Este exceptional prajit in ulei cu usturoi, in saramura, in ciorba de peste, in compozitia piftelelor de peste, etc.

Aceasta a fost pe scurt povestea celui mai intalnit peste de apa dulce de la noi din tara.

O partida de cateva ore cu feederul sau varga iti poate aduce mari satisfactii atunci cand pescuiesti pe o zona ce tine mult caras.


Pana data viitoare, fire intinse si distractie placuta!!!

Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: