miercuri, 16 august 2017

Montura simpla si eficienta pentru pescuitul la crap.

Salut!

Dan sunt si azi vreau sa iti arat modul in care iti poti construi singur o montura eficienta pentru pescuitul la crap, cu rezultate foarte bune mai ales in sesiunile scurte de 12 - 24 de ore.

Desi este o contradictie cu faptul ca in oferta de produse a www.prinde-peste.ro se regasesc la vanzare si monturi, am ales sa fac acest lucru pentru a da tuturor posibilitatea sa si le poata construi singuri, deoarece este mult mai bine si corect ca montura sa fie executata direct pe linia principala.


Asadar, ce avem nevoie pentru a face aceasta montura: 

- un momitor (poate fi orice momitor culisant doriti).
- stopere pe fir.
- stoper protectie pentru nod.
- vartej (sau agrafa rapida).
- con anti-tangle.
-carlig crap (in foto Iseama nr.4 Fudo).Pasul 1:

Transferam un stoper pe firul principal , introducem momitorul urmat de stoperul de protectie pentru nod si legam vartejul sau agrafa rapida in capatul firului.

In cazul in care folosim un momitor cu autointepare, bila de cauciuc este eliminata, aceasta nemaiavand nci un rol, ba mai mult strica mecanica monturii, nemaiputand fi executata corect.
Pasul 2:

Luam o bucata de fir si ii facem firul de par, dupa care legam carligul cu nodul fara nod ( de preferat cu momeala atasata deja, pentru a regla corect distanta pana la curbura carligului).

Masuram lungimea forfacului (in acest caz recomand ca marimea acestuia sa fie de 5 - 7 cm), introducem mansonul de cauciuc facut din conul antitangle si ii facem ochetul cu care prindem forfacul de restul monturii.

In cazul in care folosim un vartej simplu, mansonul de cauciuc ce il trecem peste agrafa rapida il eliminam, deoarece acesta nu mai are absolut nici un rol.

Atasam forfacul de restul monturii si astfel montura noastra este gata pentru incarcat cu nada si lansat.
Iata o parte din pestii ce au fost prinsi anul asta cu aceasta montura:


Balta de agrement Zatun Galati

Lacul Blasova Insula Mare A BraileiDaca totusi din varii motive nu doresti sa iti faci singur monturile te invit sa le comanzi aici :
http://prinde-peste.ro/Monturi/Monturi-crap , iar daca ti-a fost util acest articol si vrei sa incerci singur te invit sa iti comanzi accesoriile de aici: http://prinde-peste.ro/Accesorii-pescuit .

Pana data viitoare fire intinse si fum in frane!

Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: