marți, 10 octombrie 2017

Cum poti sa lansezi la peste 150m distanta.

Este bine știut ca pe unele lacuri, posibilitatea de a lansa monturile la o distanta mare, poate fi diferenta dintre o partida reusita si una mai putin reusita.

In concursurile de crap si nu numai,  doar cativa metri castigati in fata contracandidatilor, este pe langa altele, acel lucru mic si important facut in plus ce poate decide soarta concursului / partidei in favoarea noastra.In ciuda a ce spun multi, acest lucru se poate realiza prin munca, echipament adecvat, tehnica, exersare, exersare si iar exersare.


Echipament.

In primul si primul rand, pentru a putea arunca pe distante mari, aveti nevoie de un echipament serios care sa reziste la forta aplicata in momentul lansarii.

Lanseta nu trebuie sa fie foarte elastica, pentru a putea reveni usor la forma ei dreapta, astfel frecarea pe inele sa fie mai mica si implicit montura noastra sa alunece cat mai departe.

Mulineta trebuie sa fie echipata cu un fir subtire, de calitate si umpluta pana in buza tamburului, pentru ca firul sa se poata desfasura usor.

Cum se face?

Lansatul la distanta (casting-ul), este egal cu capacitatea noastra de a transfera cat mai multa forta din brate in lanseta , in cel mai scurt timp posibil.

Inainte de toate, fixam cu ochii locul unde vrem sa aruncam, ridicam lanseta deasupra capului cu mulineta in sus (am vazut multi pescari tinand mulineta in jos) , bratele intinse la maxim, capul drept si un picior in fata celuilalt.

Cu lanseta ridicata deasupra capului, eliberam pick-up-ul mulinetei si tinem firul cu degetul, mainile stranse ferm pe lanseta, ducem greutatea corpului pe piciorul din spate , pregatiti de lansare.

In acest moment impingem corpul pe piciorul din fata, tragand puternic de manerul lansetei in timp ce cu mana dreapta impingem puternic in fata si eliberam montura.

Dupa eliberarea monturii, este momentul decisiv in care putem castiga sau pierde metri in lansarea noastra.

Dupa restabilirea echilibrului , tinem varful lansetei in sus la un unghi de aproximativ 45 de grade, pentru a putea reduce frecarea firului pe inelele lansetei.


Daca tinem lanseta mai sus sau mai jos si firul nu poate aluneca usor cu siguranta nu vom reusi sa atingem distanta dorita.

Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos in incercarea ta de a lansa cat mai departe monturile, atunci cand situatia o impune.

Fire intinse si capturi impresionante!

Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici
Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: