vineri, 17 noiembrie 2017

Bruce Lee il bate pe Van Damme. :)

Salutare!

Prin natura meseriei de zi cu zi, am ajuns sa interactionez si sa ma imprietenesc cu foarte multi pescari. Unii mai buni, unii pescari  de campionate nationale, altii la inceput de drum, cu totii manati de aceiasi dorinta, aceea de a iesi din case si a reusi sa scoata la fotografiat pestii din apa.

Competitia, sub diferite forme, nu a ocolit si aceasta frumoasa activitate si de aici apar fel si fel de ambitii. Unii dintre pescari isi hranesc aceasta ambitie mergand la diverse concursuri, altii concureaza  cu ei insusi cautand ca la fiecare partida sa fie mai performanti, ajungand astfel sa fie foarte buni in ceea ce fac.
Avand aceasta nevoie de competitie si de a dovedi ca sunt cei mai buni, acesti pescari revolutioneaza si ridica standardele an de an in ceea ce noi cunoastem cu totii a fi pescuitul sportiv si recreativ.


Insa in aceasta goana nebuna, uneori se uita scopul principal a acestei activitati (relaxare, destindere, socializare) si se ajunge la fel si fel de rautati, de la cele mai nevinovate pana la adevarate razboaie personale.

Unul dintre subiectele cele mai incrancenat discutate, este despre stilul de pescuit cel mai popular si de success.

Daca e sa intrebi 3 pescari diferiti, un pescar de crap, unul de spinning si unul de feeder (ma rezum doar la aceste 3 stiluri), fiecare va spune ca stilul practicat de el este cel mai bun, cel mai dificil si cel mai curat stil de pescuit, iar restul sunt doar de umplutura , doar ptr. acele situatii in care nu pot pescui ceea ce le face cu adevarat placere.

Si asa si este, pentru fiecare in parte stilul lui este cel mai bun, dar asta nu inseamna ca ceilalti pescari sau stiluri de pescuit sunt mai prejos.

Pescarul de crap, iubeste sa stea o perioada cat mai lung ape malul apei, ii place tot procesul: campare, localizare, nadire, asteptare. Ii place la nebunie sa prinda trofee, pesti uriasi cu care sa munceasca in dril si nu va intelege probabil un pescar de feeder ce se bucura de un caras sau pe un pescar de spinning ce este entuziasmat de un biban.
La fel pescarul de spinning nu poate concepe sa stea ore intregi sa astepte un peste. Lui ii place sa caute pestele,  sa schimbe naluci, eventual schimba si specia de pesti vizata.

Faptul ca nu e nevoit sa care echipament voluminos dupa el , il bucura enorm si priveste cu ochi critici pescarii de crap ce nu sunt deranjati de acest aspect, ba din contra vor sa aibe tot confortul la pescuit.

Acestia nu cauta neaparat trofeele, mai degraba fiind bucurosi de atacurile violente, chiar daca acestea vin si de la pesti mai mici.
Pescarul de feeder  pe de alta parte, este pescarul care pescuieste strict pentru placerea drilului.
El este interesat sa beneficieze de cat mai multe trasaturi, implicit driluri, intr-un timp cat mai scurt. Este foarte bucuros atunci cand are un trofeu in carlig, mai ales ca el pescuieste cu toate accesoriile subdimensionate si trebuie sa fie poate de doua ori mai rabdator si atent decat atunci cand pescuieste cu echipament de crap.
Analizand comportamentele celor 3 tipuri de pescari, imi dau seama ca nici unul dintre ei nu greseste in nici un fel, ci doar vad pescuitul din unghiuri total diferite. Si astfel rautatile pe acest subiect sunt categoric gratuite.

Pescarul de feeder nu va fi niciodata mai putin pescar decat cel de crap pentru ca vizeaza cantitatea si nu calitatea. Sau pescarul de crap nu va fi niciodata mai putin pescar fata de pescarul de spinning pentru ca sta poate si cate o saptamana pe balta in asteptarea unei capturi

Pescar sportiv, recreativ este in egala masura si cel de spinning, de crap, de somn, feeder cat si cel ce iese o ora cu o varga si o linie cu pluta.

Asa ca haideti sa ne gasim sanatosi pe ape, sa pescuim frumos si sa ne bucuram fiecare de ce ne poate oferi minunata natura.

Fire Intinse!

PS: 
Orice asemanare cu fapte sau personaje reale , este pur intamplatoare! J

Daca ai avut rabdare sa citesti pana aici, iti multumesc si te invit sa arunci o privire si pe produsele din magazinul on-line, indiferent de stilul in care pescuiesti.

Vrei sa afli primul cand apar noile articole din blog si ofertele speciale prinde-peste.ro? 
Tot ce trebuie sa faci este sa intri aici

Primesti cadou la inscriere e-book-ul: 9 Noduri Utile Pentru Un Pescuit Eficient.

Niciun comentariu: